2020-06-18 10:38
MIPS: OSÄKERHET INFÖR SKIDSÄSONGEN KAN GE SVAGARE 2 KV - AGB

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Mips starka kursutveckling kan leda till volatiliteten i aktien ökar fram till rapporten för det andra kvartalet, menar ABG Sundal Collier i en analys. Men de i grunden positiva utsikterna finns kvar.

"Vi har inte ändrat vår syn att Mips sitter på en väldigt stark marknadsposition och det är troligt att de får se hög tillväxt och lönsamhet under många år", skriver ABG Sundal Collier, som på torsdagen övergav sin köprekommendation till förmån för behåll med ny riktkurs 300 kronor jämt (320).

Från coronabotten den 12 mars hade Mips aktie stigit 55 procent med onsdagens stängningskurs. På torsdagen retirerade dock hjälmbolaget dryga 8 procent under förmiddagen.

Det andra kvartalet är normalt årets bästa då hjälmar för vintersport, som ABG uppskattar till 50 procent av Mips produktion i det andra kvartalet, ska tillverkas.

Men det här året kan bli annorlunda, menar ABG, då många mindre hjälmtillverkare med mindre finansiell flexibilitet kan komma att skjuta på order i väntan på besked om skidanläggningar kommer att öppna som vanligt.

Därmed skruvar ABG ner förväntningarna på organisk tillväxt från 40 procent till 10 procent med utsikterna för det andra halvåret oförändrade.

Med den starka kursutvecklingen den senaste tiden kan flera revideringar nedåt av estimaten komma och att volatiliteten i aktien ökar fram till rapporten.Adam Wahlfeldt +46 8 5191 7920
Nyhetsbyrån Direkt