2021-04-08 18:09
HMS NETWORKS: PRELIMINÄRT RÖRELSE-RES 110-120 MLN KR 1 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) HMS Networks, som levererar kommunikationssystem, meddelar att orderingång, omsättning och rörelseresultat överstiger marknadens förväntningar för det första kvartalet 2021 och publicerar därför preliminära resultat.

Det framgår av ett pressmeddelande på torsdagskvällen.

Rörelseresultatet för det första kvartalet förväntas uppgå till 110 till 120 miljoner kronor, en förbättring mot föregående år med cirka 70 procent och motsvarande en rörelsemarginal om cirka 25 procent.

Orderingången uppges uppgå till cirka 560 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 40 procent.

Försäljningen uppgår samtidigt till cirka 450 miljoner kronor, motsvarande en tillväxt om 25 procent.

Marknaden har fortsatt att utvecklas positivt i enlighet med vad som rapporterades för fjärde kvartalet 2020, och visat på en mycket stark utveckling under hela det första kvartalet 2021, skriver bolaget.

Den kraftiga ökningen i orderingång och försäljning drivs av en betydligt starkare slutmarknad, där affärerna kommit tillbaka efter 18 månader av lägre investeringsklimat och pandemieffekter, men bolaget bedömer även att tillväxten också drivs av tillfälliga effekter bestående av en generell lageråteruppbyggnad i kombination med mer tillfälligt ökade säkerhetslager hos bolagets kunder.

Tillsammans uppges dessa effekter ha drivit en tillväxt i snabbare takt än bolagets förväntningar och vad som tidigare kommunicerats till marknaden.

Framåtriktat förväntar sig HMS Networks en betydligt starkare marknad än under föregående år, men vill också understryka att första kvartalets orderingång haft inslag av positiva engångseffekter som inte kan förväntas fortsätta under 2021.

Bolaget planerar att rapportera fullständiga siffror för det första kvartalet 2021 den 23 april.Börsredaktionen +46 8 51917911 https://twitter.com/Borsredaktion
Nyhetsbyrån Direkt