2020-05-29 17:07
C SECURITY: COVID-19 PÅVERKADE OMS SLUTET 1 KV OCH BÖRJAN 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) C Security, som utvecklar och säljer webbaserade larm-, övervaknings- och söksystem för olika fordon, redovisar ett rörelseresultat för det första kvartalet 2020 på -0,9 miljoner kronor (-0,6).

Det framgår av delårsrapporten.

Nettoomsättningen i kvartalet uppgick till 0,3 miljoner kronor (0,5). Bolagets omsättning har påverkades negativt av covid-19 under slutet av första kvartalet och i början av andra kvartalet, enligt rapporten.

"Mars markerar starten för båtsäsongen i många länder och tillhör normalt en av årets starkaste månader. Den kraftiga nedstängningen i våra viktigaste exportländer gjorde emellertid att nyförsäljningen under mars månad sjönk med nästan 90 procent jämfört med föregående år. Utvecklingen fortsatte i april och början av maj", skriver bolagets vd Jacob Lundberg och fortsätter:

"Vi ser dock redan nu tecken på ljusning i takt med att restriktionerna lättar. Under de senaste två veckorna har beställningarna från bland annat Frankrike och Italien återupptagits. Vi är än så länge i början av båtsäsongen och våra distributörer vittnar om ett stort uppdämt behov. Jag har goda förhoppningar om att hämta igen stora delar av nedgången".Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/Borsredaktion
Nyhetsbyrån Direkt