2015-02-13 07:45
NYHETER I KORTHET FREDAG 13 FEBRUARI
MÄRKET VIKTIGT. Inflationsmålet har varit ett grundläggande ankare för hela lönebildningen och det bör bestå. Det skriver Teknikföretagen och Unionen i en debattartikel. (DI)

KD-KANDIDAT. Ebba Busch Thor ställer upp som kandidat till posten som ny partiledare för Kristdemokraterna. Valet tycks nu stå mellan Busch Thor, kommunalråd i Uppsala, och Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare. (Ekot)

RYSSSANKTIONER. EU:s sanktioner mot Ryssland rivs inte upp, trots överenskommelsen om vapenvilan i Ukraina. (Ekot)

STEEN SÅGAR SPELUTREDNING. Svenska spels ordförande Anitra Steen anser att finansdepartementets ESO-rapport om reglering av spelmarknaden saknar en samhällsekonomisk analys av spelandet. (DI)

STORA BREDBANDSPRISSKILLNADER. Att dra in bredband via fiber till en villa kan kosta allt från 4.800 till 54.000 kronor, med genomsnittspris på 18.000 kronor, enligt en ny rapport från Post- och telestyrelsen. (DN)

TELLUS TOWER TUMMETOTT? Norra Europas högsta skyskrapa, det av fastighetsbolaget SSM planerade "Tellus Tower" vid Telefonplan, kan komma att bli blott 45 i stället för 237 meter hög på grund av militära riksintressen. (SvD)

FINNAIR-VD OM EUROPA. Enligt Finnairs vd Pekka Vauramo, som intervjuas i SvD, finns stor potential att ta betalt för extra saker i Europa. (SvD)
Börsredaktionen +46 8 5191 7910, http://twitter.com/direktse
Makroredaktionen +46 8 5191 7931, http://twitter.com/makroredaktion
Nyhetsbyrån Direkt