2019-11-29 17:30
KABE: LYCKAD PROTEST MOT HUSBILSSKATT, OPTIMISM I SEKTORN - DI

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Protesterna mot den nya fordonsskatten på husbilar har fått resultat. Finansminister Magdalena Andersson har gett Skatteverket i uppdrag att ta fram ett nytt förslag, skriver Dagens Industri.

"Vi har lyssnat på kritiken och tyckt att argumenten är relevanta", säger Magdalena Andersson till tidningen.

Vid nyåret kommer nya regler för fordonsskatten att börja gälla. Utsläppen mäts på ett nytt sätt som gör att många bensin- och dieseldrivna fordon får höjd skatt. Extra hårt skulle husbilar drabbas, då de skulle kunnat få 28.000 kronor högre skatt per år i de tre första åren efter registrering.

Protesterna har fokuserat på skillnaderna mellan lastbilar och husbilar, då de senare bara körs under begränsade perioder och dessutom används som boenden.

Finansministern säger att man nu gett Skatteverket i uppdrag att se över reglerna och att uppdraget ska redovisas senast den 28 februari nästa år.

Kabe sade i augusti upp 25 anställda med hänvisning till den nya skatten. Husbilstillverkarens vd Alf Ekström välkomnar det nya beskedet, men avvaktar med att kommentera vad en ändring kan komma att innebära för bolaget.Börsredaktionen +46 8 51917900 https://twitter.com/direktse
Nyhetsbyrån Direkt